Results 1 to 7 of 7

Thread: Cruise Control

  
  1. #1
    Status
    Offline
    jbinney's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    106
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Cruise Control

    I have just spoke to VH about CC they said that some car have the abiltlty to enable it on the computer and some dont how do i know if they can or not??

  2. #2
    Status
    Offline
    Rob89's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    64
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    use the search function mate, theres alot of stuff on this. should be useful to you

  3. #3
    Status
    Offline
    pecky's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,062
    Mentioned in
    8 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Quote Originally Posted by jbinney View Post
    I have just spoke to VH about CC they said that some car have the abiltlty to enable it on the computer and some dont how do i know if they can or not??
    Some info about your car would be useful.

  4. #4
    Status
    Offline
    ian-n's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    50
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I went to my local vx dealer and asked for a quote for a full fitment of cc
    i have an 08 plate cdti sri.....the vx man said its not gaurenteed to work...has anyone had it fitted and not worked?

  5. #5
    Status
    Offline
    munkie's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4,922
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i have had it fitted but the light on the dash didnt work, but its not needed as you can tell when its on

  6. #6
    Status
    Offline
    stampede's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    464
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ANY Astra H can have cruise control. Some of the earlier ones don't have the light in the clocks fitted, but apart from that they can ALL have cruise.

    Some of them just need a stalk, but some petrol engined ones need a clutch switch and/or some wiring retrofitted as well.

    All diesel mk5's just need the stalk and programming.

    I have never come across a car I couldn't get cruise working on. I have tried on some of the earliest mk5's (2004) and some of the most recent (I did an 08 plate CDTI 3 weeks ago which had apparently been "blocked" by Vauxhall from having cruise put on).
    ☻☻☻ STAMPEDE CONVERSIONS ☻☻☻

    Cruise control and trip computer activation, anti-hijack, diagnostics and LED conversions - West Yorkshire and nationwide

  7. #7
    Status
    Offline
    ian-n's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    50
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    so it sounds like my local dealer does not want to do it....i will try elsewhere then.

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 18-02-2014, 19:01
  2. Replies: 4
    Last Post: 23-07-2008, 16:26
  3. fitting cruise control to non cruise control cars
    By sumner2k3 in forum Electrical
    Replies: 2
    Last Post: 28-06-2008, 15:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •