Results 1 to 6 of 6

Thread: right section , not sure , help required

  
  1. #1
    Status
    Offline
    caza's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    246
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)

    right section , not sure , help required

    got afew questions now, im putting a 1.4 spi engine into my astra van (was 1.7td) for cheap tax insurance ect,

    i need to know what wires i need to connect up, ive got a spark (perm live and ignition live) but the injector doesn't seem to be putting any fuel through. so was thinking this must be another wire needing to be connected up? if so what colour?

    if i pump fuel straight into the tb bypassing the injector it will start till its used the fuel so why isn't it getting fuel through the injector

  2. #2
    Status
    Offline
    mikesmith2's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    May 2007
    Posts
    219
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Is the pump working?
    If so then you either have a blockage or the fuel cut off vavle is staying shut.

  3. #3
    Status
    Offline
    caza's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    246
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    yes the pump is fine if i wire direct to power source ,but if i wire to ecu no noise from the pump , cheers mate any ideas where this fuel cut off would be located and what am i looking for

    thanks for help

  4. #4
    Status
    Offline
    caza's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    246
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    anybody know what colour the engine management light wire is on a vauxhall astra mk3

    just to varify as we are now getting mad

  5. #5
    Status
    Offline
    mikesmith2's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    May 2007
    Posts
    219
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The fuel cut off is a solenoid valve normally before the pump.

  6. #6
    Status
    Offline
    caza's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    246
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    right oh all auto electricians , can you help on the loom in the engine bay there is a large plug push on type , two wires connected one red one black, where should this be connected as there is no part in the engine bay to connect it onto

    also in the cab coming from the ecu there is a small square plug with three wires in block , again the colours are blue/black , green/black , white/black what should this go to

    no so easy another one plug from ecu , i know some go to the diagnosticplug but which , and where do others go , colours are
    brown/yellow
    blue/red
    thick red/blue
    brown/blue
    black/brown
    brown/purple
    blue
    green

    i know i am asking a lot , but i thought thats what the site was for , please help me cheers guys

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •