Results 1 to 7 of 7

Thread: Head unit doesn't save!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Danet's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    96
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Head unit doesn't save!

    Right, with the old cdr500, obviously when you type in the code once it doesn't ask for it again unless you disconnect the battery. It also saves the radio stations and settings, aswell as being able to use the steering wheel controls.

    I have just bought a new kenwood headunit and every time I turn it on I need to enter the code, new radio stations can't be saved, the date/time are reset and you can't use the steering wheel controls.

    Has this got anything to do with the 3rd block that has no where sit when you plug the loom into the headunit?

    If so, how do I sort it out.

    Cheers!

  2. #2
    Status
    Offline
    Rick's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    353
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Swap the red and the yellow wires on the harness over mate.

  3. #3
    Status
    Offline
    Jace's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    11,472
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    It's to do with the permanent live and the temp live being the wrong way round, pull the head unit out again and you will need to swap the red and yellow wires around.
    From the Southeast? Find your next meet here


    The difference between intelligence and stupidity is that intelligence is limited.

    At least I have chicken!

    WellOilBeefHooked

  4. #4
    Status
    Offline
    DiscoFred's Avatar
    Hulk smash!!
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    13,342
    Mentioned in
    24 Post(s)
    Quoted
    25 Post(s)
    Fitted my kenwood at the weekend... and as previously said...

    red to yellow and yellow to red

  5. #5
    Status
    Offline
    Danet's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    96
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Ok, il give this a shot and see if it works, cheers.

  6. #6
    Status
    Offline
    Amraam's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,506
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by npd View Post
    Fitted my kenwood at the weekend... and as previously said...

    red to yellow and yellow to red
    How you liking it so far mate?
    Arden Blue Astra VXR

  7. #7
    Status
    Offline
    DiscoFred's Avatar
    Hulk smash!!
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    13,342
    Mentioned in
    24 Post(s)
    Quoted
    25 Post(s)
    Quote Originally Posted by Amraam View Post
    How you liking it so far mate?
    Yeah its pretty cool. I like watching the screen open and close ... ipod connector is working also.

    I had trouble fitting it in the DIN slot, in the end I got a hammer and chisel and smashed some of the plastic away inside the dash

    The screen seems to get a bit hot when the heaters are on

Similar Threads

  1. New head unit wont save data
    By patton77 in forum ICE Mk4|G
    Replies: 10
    Last Post: 13-08-2008, 23:36
  2. what head unit
    By dannysport18 in forum ICE Mk4|G
    Replies: 5
    Last Post: 30-04-2004, 17:51
  3. BEST HEAD UNIT TO GET
    By TONY X in forum ICE Mk4|G
    Replies: 16
    Last Post: 04-03-2004, 12:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •