Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Engine management light

  
  1. #1
    Status
    Offline
    sartin170's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Engine management light

    Hi My Astra H 2.0 turbo Z20LEL keeps on having the engine management light come on and when this happens it looses all power and misfires all over the place. If you turn the engine off it goes out untill you put your foot down, then the same thing happens again.
    Any ideas what the problem could be?

  2. #2
    Status
    Offline
    ZAF_GSI's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    2,933
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Try the pedal test mate. If you dont no what this is type it in the search bar.
    HTH
    Adam
    PHASE 3 ON A SWITCH WIV A GARRETT

  3. #3
    Status
    Offline
    sartin170's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Found some codes.
    ECN 70404, 10006, 30001, 30101 and 30301.
    Does anybody know what any of these mean?

  4. #4
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    I would take the Coil pack out an look at the Plugs see what they are like

  5. #5
    Status
    Offline
    sartin170's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Just replaced the plugs 2 weeks ago.

  6. #6
    Status
    Offline
    webbo gsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2007
    Posts
    1,548
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by sartin170 View Post
    Just replaced the plugs 2 weeks ago.
    has it started since you changed the plugs??? if so which ones have you put in?? the z20 le? dont like the standard plugs whatsoever!! either the ngk bkr6iex or the denso irridium equivalent will be loads better. let us know the answers to the two questions above and we can take it from there!!

  7. #7
    Status
    Offline
    sartin170's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    its been fine for two weeks since i changed the plugs it only started doing it on sunday! also the plugs that i put in were denso irridium

  8. #8
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    did you do the plugs up
    as i had the same prob on a friends car when he put new plugs in he did not do them up

  9. #9
    Status
    Offline
    leehurky's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    75
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i had this i changed my plugs then a few weeks later this started it turned out to be the plugs put the old ones back in and it been fine since
    some of those codes are p0300 thats multiple cylinder misfire.
    p0301 and p0302 are misfiring in 1 and 2 i had the same codes

  10. #10
    Status
    Offline
    sartin170's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Ok I think I will try refitting the old plugs before I do anything else and see if it cures the problem.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 39
    Last Post: 13-08-2010, 16:21
  2. HELP. Traction Control light and Engine Management light on :-(
    By djcowely in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 7
    Last Post: 29-11-2009, 00:33
  3. Replies: 2
    Last Post: 31-08-2009, 21:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •