Results 1 to 6 of 6

Thread: Mk4 Astra - Cutting out problem

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Ian Smith's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Mk4 Astra - Cutting out problem

    I have a mk4 astra 1.6 8v which runs for approximately 10 mins and then cuts out and won't restart for approximately 2 hours. There is no power at the fuel pump when it cuts out - tried a relay and crank shaft sensor with no joy! Just wondering if anyone else has any other ideas on what to do next, getting rather angry with it now... Would be grateful of any help.

  2. #2
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    coolant temperature sensor?

    round the back of the inlet next to the alternator

    tenner to replace

  3. #3
    Status
    Offline
    Ian Smith's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Cheers for that, will get one ordered asap - it'll be good to get it sorted and then sold!!

  4. #4
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i wasnt sayin that was the cause

    just offering another option to consider

    is there any fault codes stored in the ECU do u know?

  5. #5
    Status
    Offline
    Ian Smith's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    There are no fault codes at all but i now remember having a similar problem with my mk2 gte and coolant sensor was the cause of it - for a tenner it's worth giving it a try.

    Will let you kwow how I get on and if it works...

  6. #6
    Status
    Offline
    Ian Smith's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Still no joy, tried a coolant sensor from another astra and the sensor on the airbox - not sure what to try next... again, any suggestions would be welcome!

Similar Threads

  1. Astra 1.6 Z16XE cutting out problem
    By dogsbolox1130 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 15-08-2012, 12:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •