Results 1 to 5 of 5

Thread: engine not reving right

  
  1. #1
    Status
    Offline
    melomax's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    23
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    engine not reving right

    hi i have a 06 reg astra 1.7cdti and all of a sudden the little light on dash of a car with a spanner going through it has come on and the car seems to be limited as when you try accelerating it seems to get to about 2000 revs and just sticks in all gears and no power can any one advise on this

    thanks mark

  2. #2
    Status
    Offline
    Goose1647's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    180
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    it's gone into limp home mode.

    you need to see what fault code/s are stared

  3. #3
    Status
    Offline
    51 SXI's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    555
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yep sounds like limp mode mate ... get your fault code read and go from there tbh ...

  4. #4
    kr00zin_uk
    kr00zin_uk's Avatar
    Yes, definitely get the fault codes read...

    ...Also out of interest have you checked the oil level? (My mates Zafira went into limp home mode, to try and protect the engine when the oil level went too low).

    Hope you get it sorted soon!

  5. #5
    Status
    Offline
    Piper74's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    same problem?

    Hi melomax,

    We have a very similar problem (1.7cdti 05 plate). If we push the engine hard in high gears, like when we go up a long hill on the motorway, the spanner engine management light comes on, and we go into limp mode and lose power - the engine won't rev over 20 or 30k. Sometimes it stays on for an hour, sometimes it goes off after a few minutes. We tried changing the diesel and air filters, seemed to fix it for a few months but now the problem is back. There might be a bit of engine noise before the light comes on, but nothing drastic, and we're getting over 50mpg so I don't think anything is really knackered.

    Tried pedal test, no codes seem to be stored, but garage thinks it might be engine speed sensor error code (???)

    Did you ever find what the problem on yours was? We're stuck, and the wife isn't too happy, so any help appreciated!

    cheers

    Piper74

Similar Threads

  1. help engine reving at 1500 rpm at startup
    By astra benji in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 14
    Last Post: 31-07-2006, 19:31
  2. Engine management light on, not reving properly !
    By Nick SXI in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 11
    Last Post: 23-04-2005, 12:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •