Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem With Boost

  
  1. #1
    Status
    Offline
    mudsplat2000's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    379
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Problem With Boost

    Hey guys just ANOTHER Thread! since ive done the 2.2 mod i have now got the emissions light on and when the boost kicks in, it goes up to 1bar then it feels like its hitting and limmiter and goes back down!! any one got any ideas cheers once again!!
    COUPE TURBO, STAGE 3 261.9bhp/289lbft ON 19" WHEELS + COILOVERS NOW SOLD

  2. #2
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    do the pedal test to read the codes matey

    http://www.astraownersclub.com/vb/sh...78&postcount=2

    check the AFM first though as u could have damaged it during the conversion

  3. #3
    Status
    Offline
    mudsplat2000's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    379
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    well ive changed the afm, but should i of reset the ecu as ive gone from an apexi setup to the 2.2 would that cause it ??
    COUPE TURBO, STAGE 3 261.9bhp/289lbft ON 19" WHEELS + COILOVERS NOW SOLD

  4. #4
    Status
    Offline
    mudsplat2000's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    379
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    oh yeah my codes are 10-1-10-10, 10-1-3-10, 10-3-4-10
    COUPE TURBO, STAGE 3 261.9bhp/289lbft ON 19" WHEELS + COILOVERS NOW SOLD

  5. #5
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    0100 - AFM
    0130 - front lambda sensor
    0340 - cam sensor

    AFM often kicks up the lambda sensor code and judging by ur symptoms and the work youve done my money is on the AFM

    did u use a genuine GM/Bosch one?

    disconnect the battery anyway for half hour and hopefully the codes will go....

    did u have to extend the AFM harness? or was it long enough/not stretched in any way

    did u ever get round to the earth crimping mod as outlined in a previous thread?

  6. #6
    Status
    Offline
    mudsplat2000's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    379
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yeah bosch afm!!! i have entended the afm wires, i did have a quick look but didnt notice anythink hanging loose, erm yeah i could try the earth trick... cheers for your help!
    COUPE TURBO, STAGE 3 261.9bhp/289lbft ON 19" WHEELS + COILOVERS NOW SOLD

Similar Threads

  1. Boost problem
    By Dan_GSI in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 22
    Last Post: 22-06-2013, 10:52
  2. I boost problem - P0234 Boost Pressure Control Circuit Negative Deviation
    By Hawk111 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 07-11-2012, 19:54
  3. boost problem
    By jay r in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 28
    Last Post: 19-01-2010, 13:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •