Results 1 to 8 of 8

Thread: Z20LET - sounds ruff when cold

  
  1. #1
    Status
    Offline
    davemark's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    962
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Z20LET - sounds ruff when cold

    hey all recently got my new turbo cab , on told it sounds ruff best way i can describe it is like a ruff exhaust tone .. this goes after the revs have droped to normal idle

    Dave

  2. #2
    Status
    Offline
    rovkid's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    290
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    My GSI did that till a changed ma zorst for a milltek one and its fine now

    But maybe a good service will cya right
    Red MK4 GSI on 19s

  3. #3
    Status
    Offline
    K3FUS's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5,752
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Possibly a cracked manifold or blowing gasket (could be due to a stud being sheered off).
    Tell me what you've done, not what you're going to!

  4. #4
    Status
    Offline
    rovkid's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    290
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by K3FUS View Post
    Possibly a cracked manifold or blowing gasket (could be due to a stud being sheered off).
    Aaaaaa crap, tahts what mine will be, the snapped stud in ma head! Exhaust side oooops
    Red MK4 GSI on 19s

  5. #5
    Status
    Offline
    davemark's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    962
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ok its having a full service, cambelt change , aux belt change , water pump all done saturday so will mention it and see if i can be tracked down ..

    someone told me could be the EGR valve ?

    Dave

  6. #6
    Status
    Offline
    inmyvain's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    3,705
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    no egr on z20let

  7. #7
    Status
    Offline
    davemark's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    962
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ok cant be that then

    Will await the service has been done and start inverstergating .... after the engines got warm only takes 2 mins or so ... its sweet as a nut

  8. #8
    Status
    Offline
    mudsplat2000's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    379
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ive got the same thing on my coupe, like you say its a raspy noise from the exhaust, once its lowerd the revs when warmed up its fine, ive had it since ive had the car and since then its been in courtenays had all the stage 3 goodies and still does it! i really wouldnt worry about it!!
    COUPE TURBO, STAGE 3 261.9bhp/289lbft ON 19" WHEELS + COILOVERS NOW SOLD

Similar Threads

  1. Help... My gsi sounds like a diesel on cold start
    By JordanK in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 38
    Last Post: 08-12-2011, 00:22
  2. gsi turbo running ruff
    By ian rees in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 21
    Last Post: 15-03-2010, 12:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •