Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 40

Thread: strange electrics problem z20let

  
  1. #1
    Status
    Offline
    rizo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,414
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    strange electrics problem z20let

    help.
    i have fitted a replacement engine into my Coupe (z20let)
    ever since it has been in i have been having strange electrical problems
    After a trip down to regal and being told they cannot communicate with the car via the OBD port.
    The symptoms are.
    1. MFD displays random letters
    2. trip computer does not work
    3. Speedo and gauges flicker/jump/stick/don't work
    4. radio changes station on its own.
    5. trip milometer resets it self
    6. wipers do not work correctly. (water sprays yet the wipers don't come on, also on full speed they are slow)
    7. the BCM on the turbo is not controlling boost (regals tested this)

    some other information which may help.
    the battery reads 15volts when charging (is this normal?)
    The symptoms only occur when the engine is running.

    any help will greatly be appreciated.
    Astra VXR - Arden Blue, Diamond cut 19's, Cruise Control, Debaged, Folding Mirrors, CD70 NAVI and CID + Aux-In, Factory Bluetooth, Piano Black Interior Trim, Full Milltek Unresonated Exhaust

  2. #2
    Status
    Offline
    gsi-jay's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,049
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    sounds to me like a earth problem perhaps one that ya missed when putting engine back in ?
    courtney stage 3 zafira,Mitsubishi evo geek mapped to 389 and 470 lb of torque

  3. #3
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    you might have killed the engine loom ??
    I had my car pluged into tech2 on monday after its engine change its all good
    No probs at all
    engine should push 14v when charging
    but i did have cd player and heaters on 4 as it was Cold

  4. #4
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    can you look at the engine to ECU loom and car to ECU loom see whats up

  5. #5
    Status
    Offline
    rizo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,414
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    anyone know all the earth points on the engine so i can check them all?
    Astra VXR - Arden Blue, Diamond cut 19's, Cruise Control, Debaged, Folding Mirrors, CD70 NAVI and CID + Aux-In, Factory Bluetooth, Piano Black Interior Trim, Full Milltek Unresonated Exhaust

  6. #6
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    did you look at the pins on the ECU Loom you could of bent one of them

  7. #7
    Status
    Offline
    rizo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,414
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    haven't had the ECU out of the car.
    Astra VXR - Arden Blue, Diamond cut 19's, Cruise Control, Debaged, Folding Mirrors, CD70 NAVI and CID + Aux-In, Factory Bluetooth, Piano Black Interior Trim, Full Milltek Unresonated Exhaust

  8. #8
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    but you would of had the engine loom out of the ECU
    you could of damaged a pin or got the Plug Dirty

  9. #9
    Status
    Offline
    rizo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,414
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    oh, is this the brown plug behind the battery?
    Astra VXR - Arden Blue, Diamond cut 19's, Cruise Control, Debaged, Folding Mirrors, CD70 NAVI and CID + Aux-In, Factory Bluetooth, Piano Black Interior Trim, Full Milltek Unresonated Exhaust

  10. #10
    Status
    Offline
    rizo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,414
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    also forgot to say that the oil level sensor when plugged in sends a pulse back to the MFD which causes a speak in the MFD plug.
    Astra VXR - Arden Blue, Diamond cut 19's, Cruise Control, Debaged, Folding Mirrors, CD70 NAVI and CID + Aux-In, Factory Bluetooth, Piano Black Interior Trim, Full Milltek Unresonated Exhaust

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. strange smoke problem z20let
    By ad-p in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 3
    Last Post: 21-06-2010, 19:57
  2. Strange electrics
    By Fastra Estate in forum Electrical
    Replies: 10
    Last Post: 12-10-2008, 12:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •