Results 1 to 4 of 4

Thread: 2008 Astra Tech 2 Programming Help

  
  1. #1
    Status
    Offline
    zimo4321's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    2008 Astra Tech 2 Programming Help

    Hi,

    I have bought a new Opel Astra H about a year ago. I experienced some problems, and I went to my dealer / service center in Cairo. They had to modify the car program. My car uses Easytronic transmission, and I use a key for ignition (it does NOT have the Open and Start System). My car would not start unless I press on the brake pad. If it happens and I forget to do so, a yellow LED lightens up in the instrument panel (with a foot and a pedal logo) inidcating that I should press on the brake pad. This logo has disappeared after programming.

    I went to the service center, and they reached to a solution that they would change the whole instrument panel (since it is still in waranty). I was not convinced, and I think it is a programming issue. I agreed for the replacement. They replaced my instrument panel, and before programming the new one, I have seen that the indicator LED is working. Once they started programming, and after they programmed the instrument "Variant settings" (or something close to that) the LED disappeared again.

    To make sure they were configuring the correct parameters, they read off the parameters from another car (which was still new at the show room). What they finally said, is that their programmers are "old".

    I strongly believe that there must be a parameter for configuring the indicator.

    Any ideas ?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    Welcome mate

    This could be a case of their programmers are old or new and opel have left it out for some strange reason. I'd keep on at the dealer as the recongise the fault and can hopefully (given time) get to the bottom of it with newer softwear/ programmer
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  3. #3
    Status
    Offline
    DaveDempsey's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    9,365
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Ask them to contact their Opel technical centre, they will be able to tell them why its not coming up on the display.

  4. #4
    Status
    Offline
    zimo4321's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Thank you all for the quick reply. Would anybody be so kind to provide me with an opel technical center diagnoses to this problem ? Taking into account that all Opel service centers at cairo are using Tech 2 (I think its version 0.9 something ).

Similar Threads

  1. Mk/ TS Astra Cruise Control programming, got a tech 2?
    By lamb.daiquiri in forum Electrical
    Replies: 2
    Last Post: 16-12-2012, 07:38
  2. astra mk5 stereo programming (tech 2)
    By amatthews45 in forum North West and North Wales Region
    Replies: 2
    Last Post: 16-04-2012, 07:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •