Results 1 to 5 of 5

Thread: boosting issue

  
  1. #1
    Status
    Offline
    corsa120's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    18
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    boosting issue

    have noticed over the last couple weeks my mk 4 astra gsi is boosting bit odd........

    basically under hard throttle its ok, but if you accelerate gently say in third gear soon as it gets to 2500rpm or there abouts you get a slight misfire or delay in power for split second and then it boosts fine and accelerates normal.

    hope no1 is gonna say its the turbo kicking in as ive had the car for 2 years and this is something new......

    do you think turbo could be going

  2. #2
    Status
    Offline
    Dannyboy107's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    31
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    2500rpm is usually when the turbo kicks in so it could be a few things, boost leak, check all your pipes, do you have a boost gauge if so wat does it sit at, at idle? Any after markek dump valves fitted?

  3. #3
    Status
    Offline
    corsa120's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    18
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i will check the pipes for leakage, and i do have bailey dump valve so probably that ent it lol, spose i could get a standard hose and wip dv off, it has bin fine as dv has been on for bout a year, this started couple of weeks ago.....

    shall check above first thanx matey

  4. #4
    Status
    Offline
    Max_The_mole's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    2,128
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Try a new set of plugs!.....

  5. #5
    Status
    Offline
    ShEp's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    373
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    long shot but check the actuator sensor bolted to the turbo

    I had the same problem as you to find I had a split pipe on the sensor

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 07-03-2014, 15:18
  2. Astra 1.9cdti 120 turbo boosting issue after fitting new turbo
    By nath_evs in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 07-06-2013, 21:42

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •