Results 1 to 5 of 5

Thread: how does the petrol range work?

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Jonesy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,602
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    how does the petrol range work?

    May be a silly question, but does it get the mileage range from the petrol tank itself, or from the indicator on the speedo control cluster if you get me?
    Regal Phase 3.5,VXR Turbo,VXR AFM,VXR Injectors,Courtenay FMIC,Dbilias Flowmaster,Regal Precat,Miltek exhaust,Lightened Flywheel,Uprated Clutch,Denso Plugs,Veccy Pipe,Eibachs,308mm Discs

  2. #2
    Status
    Offline
    KrisC's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,047
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    It work's off a seperate sensor in the fuel tank i think but it also takes into account the speed/rev's and engine load to work out it's range, just like the instant fuel consumption thing
    Astra SRi Turbo
    281|317

  3. #3
    Status
    Offline
    Jonesy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,602
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    its just that i had about half a tank left, which is normally about 150 miles or less, anyway, fitted some different dials, had to take off the petrol one and position it where I thought, then its showing 250 miles, so its either broken (ie its taking the reading from the petrol gauge dial thing, or its right and im getting confused
    Regal Phase 3.5,VXR Turbo,VXR AFM,VXR Injectors,Courtenay FMIC,Dbilias Flowmaster,Regal Precat,Miltek exhaust,Lightened Flywheel,Uprated Clutch,Denso Plugs,Veccy Pipe,Eibachs,308mm Discs

  4. #4
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    you can reset it Ian off hear knows how do to it on tech2

  5. #5
    Status
    Offline
    Jonesy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,602
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ahh so you do actually need to reset it?
    Regal Phase 3.5,VXR Turbo,VXR AFM,VXR Injectors,Courtenay FMIC,Dbilias Flowmaster,Regal Precat,Miltek exhaust,Lightened Flywheel,Uprated Clutch,Denso Plugs,Veccy Pipe,Eibachs,308mm Discs

Similar Threads

  1. Range!!!
    By antsmk5 in forum Electrical
    Replies: 5
    Last Post: 06-01-2013, 18:57
  2. RCL no range
    By custard218 in forum Electrical
    Replies: 4
    Last Post: 17-06-2008, 00:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •