Results 1 to 4 of 4

Thread: safe mode

  
  1. #1
    Status
    Offline
    16vjonney's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    10
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Question safe mode

    New car cdr stuck in safe mode tried the old AS to input code but to no avail , do I need to have system de coded ? any thoughts ? thanx in advance.

  2. #2
    Status
    Offline
    michael_sxi's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    324
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    You need the ignition to be on. For it to work

    If it have been entered more than 10 times incorrectly it willl need decoding

  3. #3
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    You need the ignition on and the radio off. Press and hold the AS button and switch it on holding the AS button until you hear a beep
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  4. #4
    Status
    Offline
    James Watt's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    54
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi Jonney.
    I had a similar problem recently with my CAR400.
    I removed it totally, and stored it in the boot for several weeks whilst looking for a suitable alternative.

    I have had to go through the procedure of code entry a few times before, (removing it to check what the connectors are) so I know what to do.
    But this time, I was totally frozen out.

    I re-installed it to do some checks on the harness before purchasing a new unit, it showed "SAFE". So I went through the procedure, and lo and behold, I was able to enter the code on the first attempt of 10.
    It now works correctly again.

    Perhaps sulking in the boot did the trick?


    Good luck
    James Watt
    Standard 2002 1.6 16V Astra MkIV 'G'

Similar Threads

  1. CDR 500 in safe mode !
    By andharv007 in forum ICE Mk4|G
    Replies: 2
    Last Post: 09-09-2010, 18:47
  2. Safe mode again!!!
    By joeby in forum ICE Mk4|G
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-2008, 22:42

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •