Results 1 to 8 of 8

Thread: Refitted standard headunit and things dont work!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Rob R's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    279
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Refitted standard headunit and things dont work!

    Hey guys

    Just refitted my standard headunit and the cd changer and display dont work? Presume the changer is in safe mode and needs the code inputting, but because the display isn't working I can't see if that's the case.

    Being the muppet i am i fitted....then tried it....so now need to go to halfords to get some removal keys...doh!

    Any ideas why the display isn't working though?
    Powered by EDS
    276BHP & 328 LB/FT

  2. #2
    Status
    Offline
    Enigma ???'s Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2,468
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Check all the fuses, did you reconnect everything

  3. #3
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    Did you cut the red/white wire to get the display to stay on when you first fitted your aftermarket headunit?
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  4. #4
    Status
    Offline
    Rob R's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    279
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Took it back out and reconnected everything and all is fine now except i can't get it to fit flush in my dash, it's sticking out and getting on my goat!
    Powered by EDS
    276BHP & 328 LB/FT

  5. #5
    Status
    Offline
    Davek's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    436
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    This is where you need the handy tool of a size 10 steel toe capped boot and a run up. LOL!
    2005 Cabrio Turbo - Gone!
    2007 Civic Type R (Soon to be S/C)

  6. #6
    Status
    Offline
    Tom Williams's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    103
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    What car is it? thing to do is probably remove the glovebox so you can get your hands to the wiring thats now stopping the radio from going back in properly.
    Handsfree fitting at very reasonable rates in the Hampshire area. Please PM for information.

  7. #7
    Status
    Offline
    chrisray's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    129
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Tom Williams View Post
    What car is it? thing to do is probably remove the glovebox so you can get your hands to the wiring thats now stopping the radio from going back in properly.
    Thanks for that, never thought of doing that lol.

    Though after 1000 try's managed it lol

  8. #8
    Status
    Offline
    astra mark's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2007
    Drives
    Astra Van 1.7 DTI
    Location
    Ashford, Kent.
    Posts
    4,738
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    As said remove the glovebox and you should be able to movethe wireing for the stereo to pop in place.

    Mark

    MK4 Astra Van 1.7 DTI Sportive

Similar Threads

  1. Why i dont tamper with things
    By paulst30 in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 12
    Last Post: 06-05-2009, 12:41
  2. Standard CDR500 refitted - now got problems
    By Ian001 in forum ICE Mk4|G
    Replies: 5
    Last Post: 05-03-2007, 23:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •