Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: Oh B*llocks. Urgent help needed.

  
  1. #1
    Status
    Offline
    tim1547's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,919
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Unhappy Oh B*llocks. Urgent help needed.

    Just took car for spin doing about 90 (obviously on my long private road) in 4th gear suddenly lose power. Put foot down get a bit of power again then just big whooshing sound and no power.Slowed down immediately and limped home (only about a mile). Every time tried goin over about 1500 rpm get no power just v.loud whooosh from turbo.

    Any ideas?

    I'm guessing just a hose popped off or split. Turbo sounds ok. Have noticed when driving recently been getting a whistling sound so maybe there was a hole and now its just opened up under pressure?

    Any help greatly appreciated.

    Astra coupe turbo 280bhp-sold
    BMW E60 5 Series M Sport

  2. #2
    Status
    Offline
    LordNikon's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    18,952
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I'll put my telepathetic, transporting crystal ball hat on and find out for you ??

    WTF These random my car doesn't feel right, what could it be threads are daft. How does anyone expect us to diagnose a car from miles away with it slowed down and limped home.

    No offence to matey here, just this is the latest in a longline of threads like this !

  3. #3
    Status
    Offline
    LordNikon's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    18,952
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    On a non ranting note it certaily sounds like a boost leak from a split hose

  4. #4
    Status
    Offline
    Max_The_mole's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    2,128
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Check the hose directly off the bottom of the turbo.

  5. #5
    Status
    Offline
    Jonesy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,602
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yep, id say a host split..
    check all hoses relating/connecting to the turbo
    Regal Phase 3.5,VXR Turbo,VXR AFM,VXR Injectors,Courtenay FMIC,Dbilias Flowmaster,Regal Precat,Miltek exhaust,Lightened Flywheel,Uprated Clutch,Denso Plugs,Veccy Pipe,Eibachs,308mm Discs

  6. #6
    Status
    Offline
    K3FUS's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5,752
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by LordNikon View Post
    I'll put my telepathetic, transporting crystal ball hat on and find out for you ??

    WTF These random my car doesn't feel right, what could it be threads are daft. How does anyone expect us to diagnose a car from miles away with it slowed down and limped home.

    No offence to matey here, just this is the latest in a longline of threads like this !
    Has some one stollen your sandwiches or something?

    Remember many people may have asked the same or similar questions, however this guy has asked for the first time!!!!!!
    Tell me what you've done, not what you're going to!

  7. #7
    Status
    Offline
    LordNikon's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    18,952
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by K3FUS View Post
    Remember many people may have asked the same or similar questions, however this guy has asked for the first time!!!!!!
    That makes them twice as daft

  8. #8
    Status
    Offline
    tim1547's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,919
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by LordNikon View Post
    That makes them twice as daft
    Ffs mate whats ur problem? Thought the whole idea of this section was to ask questions. Obviously anyone who asks something in here can't be seen this is the internet if you hadn't noticed. If you haven't got anything constructive to say don't f**king bother.

    Thanks for help anyway from everyone else.

    I have had the bumper off and found the problem anyway.

    Heres a pic in case anyone else ever has same problem.

    Astra coupe turbo 280bhp-sold
    BMW E60 5 Series M Sport

  9. #9
    Status
    Offline
    C00PER's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2,291
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Chrikey that's a big gash (says the midget to the prozzie)...

    How the hell have you done that do you think???

  10. #10
    Status
    Offline
    lee gsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Near Portsmouth....... Drives a Signum 1.9 CDTi
    Posts
    17,757
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    That pipe rubs on the bumper
    The truth is always the truth even if you haven't realised it yet...

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. CSCS = Load of b*llocks
    By Toms1989 in forum Chit Chat and a Warm Welcome!
    Replies: 20
    Last Post: 06-08-2011, 17:39
  2. Urgent -- help or favour needed -- Urgent
    By MarkC in forum Scotland Region
    Replies: 6
    Last Post: 18-09-2006, 15:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •