Results 1 to 8 of 8

Thread: C20LET into astra mk4 van??

  
  1. #1
    Status
    Offline
    sumner2k3's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    37
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    C20LET into astra mk4 van??

    How difficult is it to put a c20let into an astra mk4 van?

    how hard is the wiring and do i need to change the fuel tank and lines etc?

    i know i can use a F23 gearbox and original gearbox mounts and shafts and i need 1 mount for the engine?

    as much help needed as possible

  2. #2
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    you can buy a Kit from LMF that fits a C20let into a mk4 Astra
    the Z20let plugs in Easy if you get all the bits

  3. #3
    Status
    Offline
    sumner2k3's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    37
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yeah i know you can buy the kit but if you are using a box that comes standard in a mk4 astra then you dont need the full kit.. just the main engine mount which works out alot cheaper.. im just curious on how difficult the wiring is and would it be alot harder considering it was a diesil and being converted to petrol and if i would have to run new lines and change the tank or just change the fuel pump etc?

  4. #4
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    to change the lines an tank is easy
    F23 gear box is easy to get hold of also

  5. #5
    Status
    Offline
    sumner2k3's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    37
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    so i do deffenatly have to change both the lines and tank? cant i get away with just changing the tank? also how difficult is the wiring?

  6. #6
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    I dont know on the looms but you will need to run the C20Let ECU an engine loom
    but also the Astra G ecu for Dash an fans ??

  7. #7
    Status
    Offline
    sumner2k3's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    37
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    so wiring is going to be very difficult then?

  8. #8
    Status
    Offline
    BYRON's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    6,649
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    You need to retain the Existing ECU to power the dials.
    Wiring wasnt that difficult really - it was very clear with the m-tech instructions.

Similar Threads

  1. c20let into astra g
    By Rod1-SRi in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 01-04-2010, 20:40
  2. c20let astra g
    By astram7dlf in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 08:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •