Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: strange problem(s)

  
  1. #1
    Status
    Offline
    zafgsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,437
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    strange problem(s)

    hi all.

    my zafira has started having problems boosting. as soon as i hit 2k revs its slows and the power holds back and the comes again in waves.

    had a boost gauge on and it was going to 8/9psi overboost and holding 6/7psi.

    again it was wavey.

    there are no fault lights on, i've got a 5month old afm, plugs have done less the 8k, no boost leaks that i can see.

    any ideas? i was thinking boost solenoids maybe?

    i'm on a standard map with airbox mods and turbo back exh inc sport cat.
    car has 89000roughly

    cheers in advance
    no comment

  2. #2
    Status
    Offline
    D4nnyGsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,031
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Mine does that too. Not sure what it is.

    Iv changed plugs, coil, AFM.

    Thinkin its time to look into solenoids!!!!

  3. #3
    Status
    Offline
    Coupe John's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2007
    Drives
    Astra 1.8vvt X Pack
    Location
    Leeds
    Posts
    2,594
    Mentioned in
    17 Post(s)
    Quoted
    61 Post(s)
    Quote Originally Posted by zafgsi View Post
    hi all.

    my zafira has started having problems boosting. as soon as i hit 2k revs its slows and the power holds back and the comes again in waves.

    had a boost gauge on and it was going to 8/9psi overboost and holding 6/7psi.

    again it was wavey.

    there are no fault lights on, i've got a 5month old afm, plugs have done less the 8k, no boost leaks that i can see.

    any ideas? i was thinking boost solenoids maybe?

    i'm on a standard map with airbox mods and turbo back exh inc sport cat.
    car has 89000roughly

    cheers in advance

    Change the rear solenoid first which controls the o.e.dump valve, had a similar problem months ago and it was bleeding the boost to late, but then again it could be another bad A.F.M mines going and I need a new one soon, same kind of symtoms. Not much else it can be one of two things (Solenoids or A.F.M)

  4. #4
    Status
    Offline
    D4nnyGsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,031
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Iv got brand new AFM.

    If iv blocked off the standard dump valve would that solenoid still cause this problem tho?????

  5. #5
    Status
    Offline
    d dave's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2003
    Location
    Edinburgh
    Posts
    11,579
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    5 Post(s)
    Add d dave on Facebook
    Change your boost solenoid I changed the front one and all was well, got another one in my room for the rear but still havent got round to changing it
    Scottish Member? Have a peep at our Region For tints or wraps Click Here!!

  6. #6
    Status
    Offline
    DickaGsi's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    40
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    A dodgy earth was my problem.

  7. #7
    Status
    Offline
    D4nnyGsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,031
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by DickaGsi View Post
    A dodgy earth was my problem.
    Under the boost pipe mate??????

  8. #8
    Status
    Offline
    D4nnyGsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,031
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by d dave View Post
    Change your boost solenoid I changed the front one and all was well, got another one in my room for the rear but still havent got round to changing it
    Got a new one with the vxr turbo and thats only about 8 months old!! Possibilty tho!

  9. #9
    Status
    Offline
    DickaGsi's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    40
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by D4nnyGsi View Post
    Under the boost pipe mate??????

    Badly crimped earth in the wiring loom beside the battery/ boost pipe

  10. #10
    Status
    Offline
    Glasgow_Stu's Avatar
    Moderator
    Join Date
    Nov 2005
    Drives
    Vectra VXR + Astra Coupe Turbo
    Location
    In a box outside tesco
    Posts
    12,987
    Mentioned in
    25 Post(s)
    Quoted
    16 Post(s)
    Add Glasgow_Stu on Facebook
    just get another turbo! you know ur gonna end up doing it soon.! oh


    and change the boost solenoids too! lol
    The coupe...ITS ALIVE & back from the dead....again!
    The internet: where everybody knows everything about **** all.

    become a paid member:
    http://www.astraownersclub.com/vb/payments.php



Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Strange problem
    By shultsy12 in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 13
    Last Post: 03-03-2011, 23:07
  2. Strange PC problem!
    By gregpot2000 in forum Chit Chat and a Warm Welcome!
    Replies: 3
    Last Post: 22-11-2009, 15:46
  3. strange problem
    By A51M in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 4
    Last Post: 24-08-2006, 03:43
  4. Strange sub problem!
    By astrolicious in forum ICE Mk4|G
    Replies: 3
    Last Post: 28-02-2006, 19:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •