Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Z20LET Fault Code / DTC - P1600 & P1106

  
  1. #1
    Status
    Offline
    aussiegman's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    801
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Z20LET Fault Code / DTC - P1600 & P1106

    My Car has been acting up by stalling at ANY time, such as doing 70MPH on the freeway and not re-starting etc.

    So I managed to get a TECH2 and after reading the ECU I've got the following DTC's:

    P1106 - STORED - Manifold absolute pressure (MAP) sensor - circuit malfunction

    P1600 - PENDING -
    Engine Control Module (ECM) - program error

    Anyone seen either of these before?

    The MAP sensor I am assuming is just the sensor on the I/C failing.

    But the P1600 ECM "program error" has me worried.
    Would the ECU be on the way out OR does it need a firm kick and a re-programming??

    Further, will a Z20LEH ECU work on a Z20LET if it had the right AFM and injectors??

    Thoughts and help with either would be greatly appreciated!!!


  2. #2
    Status
    Offline
    dazerc's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,483
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    the LEH ECU wouldn't work as its can bus which connects to the speedo and everything.
    The ECM could be just a fault kicked up from the MAP sensor failing.
    SMIC, miltek catback, precat, Thorney remap 242.7 bhp 281lb/ft torque

  3. #3
    Status
    Offline
    K3FUS's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5,752
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yes the ECU would show a failure if the MAP sensor failed, replace the MAP sensor, clear the ECU and see what happens.
    Tell me what you've done, not what you're going to!

  4. #4
    Status
    Offline
    aussiegman's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    801
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    thanks guys...I'll see wat happens...

  5. #5
    Status
    Offline
    D4nnyGsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,031
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Id try reprogramming the ecu as its says program error.
    Also replace the sensor!!!

  6. #6
    Status
    Offline
    BROKENDOWM's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi, i have the same problem where is the map sensor

  7. #7
    Status
    Offline
    montyfox's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    7,434
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Quote Originally Posted by BROKENDOWM View Post
    Hi, i have the same problem where is the map sensor
    Under the bonnet on the neck of the intercooler.

  8. #8
    Status
    Offline
    BROKENDOWM's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    cheers montyfox

  9. #9
    Status
    Offline
    westcoastcrew's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    141
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ECU + Chips + transponder + standard re-map and 6months guarantee delivered next day with carpass for your car available from £250 on ebay.... Nothing to do with me, but I was looking at getting it and had spoken to the dude to get more details... seems like a half-decent service and loads of feedback. Particularly good if you were looking at having to get the ECU flashed in any case.....!?!?!?

  10. #10
    Status
    Offline
    BROKENDOWM's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ECU says p1106 code. I have reset spanner/car light by disconnecting the battery and the car drives fine just slight rev needle movement on idle up and down nothing major, but the light comes on when the car gets hot i,e when temp needle gets to about 80c. Could the problem be cause by 02 sensors. I have checked MAF sensor with volt meter and seems to be working fine reading 1.5 v on idle and 3v on 2500 rev. Haven't checked the map sensor yet bout dont know if it is that.

    Like i said drives fine when eml light has been reset and comes back on when the car reaches a certain temp about 80 c. Does any one know what sensor would trigger the eml light when the car temp reaches certain degree. Thanks for any advise in advance

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Gsi z20let fault code p1106 help please.
    By Deegte in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 7
    Last Post: 13-02-2016, 14:09
  2. astra fault code p1550 & p1600
    By minty65 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 9
    Last Post: 20-12-2014, 12:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •