Results 1 to 7 of 7

Thread: Test Mode!!!!!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    geordie dave's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    51
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Angry Test Mode!!!!!

    Can someone on here help please?
    I have a astra sri cdti 150

    At lunch time today I was f***ing around with the radio when "test mode" appeared . I switched off the radio and had to go back to work.

    When I drove home the car felt sluggish and the turbo doesn't seem to kick in until at least 2k revs...
    Dont know what to do ???? There are no lights on the display or dash indicating a fault in the system.

  2. #2
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    I really doubt these 2 things are linked at all

    How olds the vechicle?
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  3. #3
    Status
    Offline
    geordie dave's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    51
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    It's a 55 reg with 54000 miles...probably not related but its strange that this has happened after playing with the radio.

  4. #4
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    I've just read in another thread that these cdti's have a warm up mode while the engines cold so maybe your just panicing over nothing at the moment?
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  5. #5
    Status
    Offline
    domino's Avatar
    User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    6,269
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yarp - about 10 minutes and it's up to temperature and will act normal.

    I get that with mine sometimes - it's just the car looking after itself

  6. #6
    Status
    Offline
    geordie dave's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    51
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi all thanks for your comments

    I warmed the car up about 5 mins before leaving work and my drive home is about 15 mins depending on traffic. But in all gears it feels as if it takes ages to pick up where as this morning and normally it flies...

    will take a trip down to vx to see if they can detect anything.

  7. #7
    Status
    Offline
    ajvdwest's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    3
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    found the cause?

    I know it was a long time ago, but did you ever find the solution and the cause of the problem? Did the problem occur due to fiddling about in the Test mode?

    I just discovered test mode and want to make sure I don't change or switch anything off by accident...

    regards

Similar Threads

  1. pedal test n paperclip test dont work but
    By eddietom79 in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 6
    Last Post: 11-07-2013, 10:06
  2. Strange function - "Test mode activation"
    By tmega in forum The New Vauxhall Astra Mk6 (Astra J) 2009/2010
    Replies: 0
    Last Post: 13-09-2012, 18:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •