Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem again

  
  1. #1
    Status
    Offline
    mcvie's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    38
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Problem again

    Just wandered if anyone could help me, what its is since i got the car it has always been fine when i have more than half a tank of petrol in it's, but when i get below half a tank. It feels as though the car is breaking when i have ma foot on the accellerator, then i get the power.

    I have taken it to a garage and they seem to have sorted the main causes out but its still happenin.

    In the past year i have had a new: coilpack, lambda sensor, fuel filter and fuel pump. The engine management light doesnt come on and last time it was on a dianostic machine there was no stored codes.

    If anyone could give me some suggestions as to what they think it could be, it would be greatly appreciated.

    McVie

  2. #2
    Status
    Offline
    Glasgow_Stu's Avatar
    Moderator
    Join Date
    Nov 2005
    Drives
    Vectra VXR + Astra Coupe Turbo
    Location
    In a box outside tesco
    Posts
    12,987
    Mentioned in
    25 Post(s)
    Quoted
    16 Post(s)
    Add Glasgow_Stu on Facebook
    have you used any fule cleaners in it?

    had a service done on it?

    if ur looking for a good mechanic then give zafgsi a pm.. he is local to you m8 and a really good help!
    The coupe...ITS ALIVE & back from the dead....again!
    The internet: where everybody knows everything about **** all.

    become a paid member:
    http://www.astraownersclub.com/vb/payments.php



  3. #3
    Status
    Offline
    Smile's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    254
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Oh i get this alot,I believe cleaning the throttle body and idle speed value helps,Look in "Technical" above then go to mk4 astra and you will see.

    While we are here can anyone recommenced a good fuel cleaner? unleaded

  4. #4
    Status
    Offline
    mcvie's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    38
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I havent used any cleaners on it and i had a service on it last april but i had the problem before.

    I'll give that guy a pm cheers, ill try the throttle body and idle valve aswell.

    Thanks for the replies.

    McVie

  5. #5
    Status
    Offline
    jalfrezigazee's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    3,102
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    sounds lkike the tank breather may be the problem. Drive it until the problem starts then pull over and take the fuel cap off. A quick drive with the cap off to see if it ok then
    Be Happy


Similar Threads

  1. why does my remap cause a throttle problem and cruise control problem?
    By 22rabbits in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 3
    Last Post: 21-08-2013, 14:50
  2. ECT problem or Idle Air Control valve problem?! =S
    By Jer7 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 22-12-2012, 13:50
  3. M1GST problem No. 145678,897,898.3 wierd door locking problem
    By MatG in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2008, 18:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •