Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Car/Spanner Light after TMS stage 2 (Bluefin)

  
  1. #1
    Status
    Offline
    sxi16v's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    61
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Car/Spanner Light after TMS stage 2 (Bluefin)

    Been running stage 2 bluefin now for a few days (had Milltek fitted friday),
    It keeps throwing up the car/spanner light and going into limp home mode, particularly under load on the motorway. Taking it to TMS but wondered if anyone might have a clue ? Ran stage 1 for months with no problems at all. (astra vxr)

    Also ran the car as standard last night , no problems at all, uploaded stage 2 and as soon as i got on the motorway the light came on again. It must be map related??.
    Astra J 1.6 Turbo

  2. #2
    Status
    Offline
    Enigma ???'s Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2,468
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by sxi16v View Post
    Been running stage 2 bluefin now for a few days (had Milltek fitted friday),
    It keeps throwing up the car/spanner light and going into limp home mode, particularly under load on the motorway. Taking it to TMS but wondered if anyone might have a clue ? Ran stage 1 for months with no problems at all. (astra vxr)

    Also ran the car as standard last night , no problems at all, uploaded stage 2 and as soon as i got on the motorway the light came on again. It must be map related??.
    Hi Mate It could be the boost settings are too high has the boost solenoid been adjusted

  3. #3
    Status
    Offline
    MatG's Avatar
    Club Chairman
    Join Date
    May 2003
    Posts
    34,568
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    this sounds like the old issue that AMD had....
    Been apart of the inner circle since 2001
    Click Me to Join Astra Owners Club Full or Lite Members

  4. #4
    Status
    Offline
    jalfrezigazee's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    3,102
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    seems many people are encountering issues like this.

    Out of interest how do you adjust the boost solenoid?
    Be Happy


  5. #5
    Status
    Offline
    sxi16v's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    61
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Enigma ??? View Post
    Hi Mate It could be the boost settings are too high has the boost solenoid been adjusted

    No the boost solenoid has not been touched. Downloaded the map via bluefin unit. But looks like a trip to Thorneys (300 mile round trip) kinda defeats the object of the bluefin really, got it so i didnt have to keep travelling, but i think i dont have a choice
    Astra J 1.6 Turbo

  6. #6
    Status
    Offline
    LordNikon's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    18,952
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I'm putting my money on lambda related, or to much boost.

    Do you have a boost gauge at all ???

    When does the light come on revs wise and in which gear ?

  7. #7
    Status
    Offline
    sxi16v's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    61
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by LordNikon View Post
    I'm putting my money on lambda related, or to much boost.

    Do you have a boost gauge at all ???

    When does the light come on revs wise and in which gear ?
    But if it was lambda related would it not do it when in standard?. I put standard map on and had no problems at all, just happens with stage 2 map.

    I dont have a boost guage. It does it on the motorway under load, say just cruising at 80. I can accelarate through the gears no problem, but as soon as im cruising at motorway speeds it comes on ?? (ie 4th gear 70 ish up into 5th it will come on, over 3k revs usually)
    Astra J 1.6 Turbo

  8. #8
    Status
    Offline
    flinty's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    103
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Has it thrown up any fault codes on the Bluefin?

  9. #9
    Status
    Offline
    LordNikon's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    18,952
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The map alters boost settings which in turn alter mixture settings, which in turn alters the lambdas readings.

  10. #10
    Status
    Offline
    Scottyboy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    5,750
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Sounds like the 'boost out of range' fault. Does it happen particularly when in overboost? i.e lowish revs in a higher gear?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. ** Bluefin Stage 2 Now Fitted on my VXR **
    By Daleyboy in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 12
    Last Post: 15-12-2008, 20:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •