Results 1 to 10 of 10

Thread: tc and abs light

  
  1. #1
    Status
    Offline
    bigp's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    94
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    tc and abs light

    my tc and abs light cums on and off all the time well they stay on for ages then they will go off for a bit then *** back on on my 1999 2.0 sri
    any ides of what this cud b and how 2 sort it
    thanks

  2. #2
    Status
    Offline
    bigp's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    94
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    please help its really anoying

  3. #3
    Status
    Offline
    Simon-DTi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    3,463
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I'd imagine it was an abs sensor fault. Your best bet is to have it diagnosed so they can tell you which one is gone. If it's a front one it's quite pricey as it's in the hub with the wheel bearings etc.
    2 Door E350 CDI - OM642 power baby
    emJlZnIgdmYgZmJiYmIgeW5mZyBscm5l

  4. #4
    Status
    Offline
    bigp's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    94
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    cheers mate will go 2 vauxhall

  5. #5
    Status
    Offline
    defjef's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    4
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    hi there
    i have been having the same fault on my astra 2.0dti 16v, put it on diagnostic kit and was told o/s/f/ sensor duff. i then changed it and after a few weeks the lights were back on, another thing i get is sometimes when i am at a standstill i can rock the steering wheel back and fore and the abs pump kicks in and the lights flicker, i then pulled the wheel off and unplugged and reconected the connectors for the sensor and the lights went off for a few weeks but now come back on. check the wiring connectors first.

  6. #6
    Status
    Offline
    wattsysri's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    463
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i am also having this problem on my 2.0 16v sri 1999
    >>>>> 2.0 GSI X20XEV <<<<<<

  7. #7
    Status
    Offline
    Jace's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    11,472
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    If you got to the dealers for the Tech2 diagnostic, don't get the hub from them. They wanted £190 when I got quoted just for the part, I got it for £85 delivered from Autovaux......
    From the Southeast? Find your next meet here


    The difference between intelligence and stupidity is that intelligence is limited.

    At least I have chicken!

    WellOilBeefHooked

  8. #8
    Status
    Offline
    Gregg's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    2,429
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Jace View Post
    If you got to the dealers for the Tech2 diagnostic, don't get the hub from them. They wanted £190 when I got quoted just for the part, I got it for £85 delivered from Autovaux......
    Seconded, altho VX by me wanted £260 odd i think,
    I can give you 95%tha it wll be the pasenger front hub though. all that had happened to mine was the wires from sensor to the hub had worn through

  9. #9
    Status
    Offline
    Mark T's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,934
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Passenger front hub gives the Speedo signal as well, so it'll be obvious if that's duff.
    How Tos . Parts For Sale
    The two most life changing experiences you'll ever have. Finding Jesus, and having a baby.

  10. #10
    Status
    Offline
    wattsysri's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    463
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    surely if i check each sensor with ohms meter it will tell me which ones duff!
    >>>>> 2.0 GSI X20XEV <<<<<<

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 23-10-2013, 20:06
  2. weird after fitting front mounted intercooler... fan light and engine warning light
    By Danithesqaudy in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 7
    Last Post: 04-02-2011, 14:49
  3. 2004 zafira A - 1.8 A/T: Engine check light and Traction control light ON
    By cbcnestormn in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 4
    Last Post: 06-04-2010, 15:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •