Results 1 to 8 of 8

Thread: stalk adapter

  
  1. #1
    Status
    Offline
    cesar7's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    stalk adapter

    Hello, I have received this interface (UNIVERSAL STALK ADAPTER 29-00 e11 022337 16/07 v1.62) with JVC 29-004 adaptor, but it does not work correctly. When connecting the interface the volume of cd-receiver lowers single to the minimum, and the controls of the steering wheel do not work. The connections I believe that itīs ok. Can you help me? My car is a Opel Astra G 99 and the cd-receiver is a JVC KD-BT1. Thanks, and sorry for my bad english.I donīt really sure if is necessary connect the blue wire to a negative part of the car.


    http://upload8.postimage.org/940821/photo_hosting.html

  2. #2
    Status
    Offline
    BasilD's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2003
    Posts
    2,850
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Firstly it sounds like one of two things, either the adapter is broken or the wiring is wrong.

    Why has the blue wire got a connector crimped onto it, as that does not look like it was there as standard? Is this a new adapter or a second had one?

    I would suggest sending incartec an email as they are very good with any issues with there products. Sorry I could not be of more help with this but I have never used that part.

  3. #3
    Status
    Offline
    cesar7's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The adapter is new, has been bought for one week in ebay. The blue wire with a connector crimped already was installed, I donīt install it. I send email to incartec but no response yet. Thanks.

  4. #4
    Status
    Offline
    BasilD's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2003
    Posts
    2,850
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Cesar that connector does not look like it was installed by INCARTEC which is why I asked the question, at least I have never seen an INCARTEC adapter with one on like that.

    As I know the lads at INCARTEC if you have not had a response by monday please post it on here and I will talk to them for you. In the meantime I will check on a new INCARTEC adapter to see if it should be like your picture. If not I will post a reply for you on here and see if we can get to the bottom of this crimped on connector.

  5. #5
    Status
    Offline
    cesar7's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Ok, I wait response. Upload a new photo with more detail. http://upload8.postimage.org/948394/photo_hosting.html

  6. #6
    Status
    Offline
    cesar7's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The answer of Incartec:

    Hi

    Sorry for the delay problems with the e-mail system

    First Thing you need to do is unplug everything and make sure the car is switched off

    - Then start by pluging JVC adaptor into back of JVC unit then connect the Black Box to this.

    - Then you will connect the vauxhall lead and make sure the ring terminal on this lead is attached to the a good earth ( Normall a Bolt on the bulk head is good )

    - Once this is done we can connect it all back together and all should work fine.

    Rob

    I try this instructions but continue the problem. In the autoradio installation garage they said me what the original jvc interface it would work well... Iīm cofused..

  7. #7
    Status
    Offline
    BasilD's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2003
    Posts
    2,850
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ceasar if you have tried that then I would say that the adapter is faulty, so if it is still under warrenty then time to get it swapped out.

  8. #8
    Status
    Offline
    cesar7's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Ok, I try to swap the interface. Thanks.

Similar Threads

  1. Sony stalk adapter & alpine scc adapter lead
    By toyotacelicagt4 in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 1
    Last Post: 09-08-2005, 17:42

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •