Page 1 of 8 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 73

Thread: Turbo cuts in and out

  
  1. #1
    Status
    Offline
    markastra2007's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    216
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Turbo cuts in and out

    Just bought the gsi z20let and it feels when you put foot down the turbo is coming in then out and back in again but when over 4500k its fine

    Any ideas or is this normal?

  2. #2
    Status
    Offline
    jam's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Tamworth, Staffordshire
    Posts
    11,695
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Follow jam On Twitter
    Its certainly not normal. I take it, that it hasn't been remapped?

    Are you running an OE dump valve or an after market one?

    Have you checked your boost pipes are on correctly and tight?

    Any lights on the dash at all?
    Its a jam thing

    Haec credam a deo pio, a deo justo, a deo scito?



  3. #3
    Status
    Offline
    markastra2007's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    216
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    No lights on dash and theres a little chrome dump valve on it!!

    Not remapped either will get Vtune to do it soon
    Astra GSI 2003 | Arden Blue | Stainless Exhaust | Dump Valve | V-Tune Remap | Pre-cat removed!!

  4. #4
    Status
    Offline
    jam's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Tamworth, Staffordshire
    Posts
    11,695
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Follow jam On Twitter
    Suggest you remove the shiny dump valve as the spring maybe knackered and cannot keep the dump valve closed whilst on boost. I'm guessing (as I don't have a turbo'd car myself) that the pressure over 4500 revs is causing it to close again making you have full throttle.

    Just post up a pic of the engine bay and the dump valve so we can make sure its an after market one.

    This problem could also be AFM related (something that is notorious for going wrong on 'modified' Z20LET's).

    jam
    Its a jam thing

    Haec credam a deo pio, a deo justo, a deo scito?



  5. #5
    Status
    Offline
    markastra2007's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    216
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Thanks alot mate saying about lights the engine one has just come on not the spanner one!!

    Apparently i spoke to vtune they said get a proper dump valve thats designed to run with air mass flow sensors
    Astra GSI 2003 | Arden Blue | Stainless Exhaust | Dump Valve | V-Tune Remap | Pre-cat removed!!

  6. #6
    Status
    Offline
    LoopyOpal's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    78
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by markastra2007 View Post
    Just bought the gsi z20let and it feels when you put foot down the turbo is coming in then out and back in again but when over 4500k its fine

    Any ideas or is this normal?
    Ummm this sounds like a problem Im having too!

    Can you get your ecu read to find the fault code? I bet it comes up with O2 sensor...

  7. #7
    Status
    Offline
    markastra2007's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    216
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yeh its weird sort of bit of boost then dies off for a split second then back on again not overall that bad but weird!
    Astra GSI 2003 | Arden Blue | Stainless Exhaust | Dump Valve | V-Tune Remap | Pre-cat removed!!

  8. #8
    Status
    Offline
    LoopyOpal's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    78
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by markastra2007 View Post
    Yeh its weird sort of bit of boost then dies off for a split second then back on again not overall that bad but weird!
    yeah I know - weird yet annoying!

  9. #9
    Status
    Offline
    LoopyOpal's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    78
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    http://www.astraownersclub.com/vb/sh...d.php?t=107434

    my thread - does it sound the same??

  10. #10
    Status
    Offline
    markastra2007's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    216
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yes except i dont get any strange noises with turbo just sounds normal
    Astra GSI 2003 | Arden Blue | Stainless Exhaust | Dump Valve | V-Tune Remap | Pre-cat removed!!

Page 1 of 8 12345 ... LastLast

Similar Threads

  1. 1.7 dti gutless until turbo cuts in. Please help! :)
    By Dervburner in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 4
    Last Post: 24-07-2010, 13:45
  2. x17dtl Turbo Cuts in maybe once a day!!
    By buges in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 28-09-2009, 14:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •