Results 1 to 5 of 5

Thread: Help wiring alpine head unit to astra.

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Vaux-Tom's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    306
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Help wiring alpine head unit to astra.

    Right ordered an alpine cde9850 head unit
    so how will i connect this 2 my astra G?

    ive took the current blaukpoint one out and theres 1 cable on one side and then a block of cables to the other side.

    will the alpine hu use these cables running from the dash or will i need an adaptor?
    Also im running a sub and a amp,
    so how are the rca's and remote turn on cables wired the hu?

    anyone got time 2 reply?, many thanks

  2. #2
    Status
    Offline
    Madmonkee's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    654
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    should have the connectors with HU, you will need an extra harness for the streering wheel controls. RCAs should just plug into the pre-outs on the HU, as long as it has some, I pressume you checked that Remote turn on is normally a blue wire coming out of the HU, you might have to tap into it.
    Aerospace NDT LvlII Technician En4179/Nas410.
    Certified, qualified Crack tester :P

  3. #3
    Status
    Offline
    pepe's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2,419
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    my alpine HU plugged straight in to my mk4.

  4. #4
    Status
    Offline
    Vaux-Tom's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    306
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yer its got 1 x 2v pre out
    also dont understand how remote turn on connects
    its like a very thin blue wire, so how does it connect to the hu anybody?

  5. #5
    Status
    Offline
    buckle's Avatar
    /
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    18,921
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    The remote will most likely connect to the ISO loom on the back of the HU. This is how it is on mine, it won't be a connection to the actual HU. On mine the wire was also labeled on the loom

Similar Threads

  1. Alpine head unit
    By dannysport18 in forum ICE Mk4|G
    Replies: 4
    Last Post: 27-06-2005, 00:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •