Results 1 to 4 of 4

Thread: Replaced Turbo - Advice Please

  
  1. #1
    Status
    Offline
    MadMunky's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    156
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Angry Replaced Turbo - Advice Please

    I'ved fitted the following parts on my Zafira, Standard Turbo with VXR Actuator, Pre Cat and Intercooler, all are on there now but Im not sure whats been done with the turbo as i brought it of someone on here and it was fitted with the VXR Act but the turbo looks like someone has disconnected it from the exhaust manifold.

    Anyways the problem i have is if i try and put my foot down I get the exhaust light flashing and then stay on, but if you turn off the car and then back on again it will go away, if you drive slowly and dont really put your foot down there isnt really a problem, also when i ran digimoto on the car it said there was a missfire in bank 4 so i checked and tried to clean all the spark plugs but still having this problem does anyone have any ideas, is it possible faulty spark plugs? Actuator not setup correctly? or any other ideas, when the exhaust light is on it doesnt normally register a missfire its only said it twice out of around 10 times.


    Thanks

  2. #2
    Status
    Offline
    buckle's Avatar
    /
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    18,921
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Is there a lamba sensor that fits into the pre-cat, and if so did you replace it when fitting the de-cat.
    Think most precats i have seen have a hole in them.

  3. #3
    Status
    Offline
    MadMunky's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    156
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yeah theres the sensor which i took of the old pre cat and connected it to the new one.

  4. #4
    Status
    Offline
    Burtdick's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    955
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    could be your ecu learning the new setup. Run it normally for a week. if it still does it goto vaux. Thats what i'd do. But im a sparks, not a mechanic lol
    Regal Phase 1 + Intercooler
    270BHP 300ftlb And Nothing Else, All standard

Similar Threads

  1. replaced turbo
    By kevpott in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 3
    Last Post: 24-06-2012, 21:25
  2. z20ler turbo replaced with z20let turbo.. is it possible?
    By mashandpie in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 1
    Last Post: 25-05-2010, 23:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •