Page 1 of 8 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 80

Thread: Front and rear fogs

  
  1. #1
    Status
    Offline
    smokeydabear's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    660
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Front and rear fogs

    Both the front and rear fogs are not working, have checked bulbs fuses and relays. I am now baffled as to what the problem is, the tell tale also does not work - what should i look for next?

    Thanks
    Drives : Astra Mk4 1.8i 16v Sport
    Wanted : Coupe front Bumper (Cash Waiting!!)
    Wanted : Standard 1.8 airbox, will swap for K&N!

  2. #2
    Status
    Offline
    Ffoeg's Avatar
    2170:01:06
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    34,591
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    you are testing them with the dipped beam on, are you?

  3. #3
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    And your testing them with the ignition on?
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  4. #4
    Status
    Offline
    smokeydabear's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    660
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yes of course, lol
    Drives : Astra Mk4 1.8i 16v Sport
    Wanted : Coupe front Bumper (Cash Waiting!!)
    Wanted : Standard 1.8 airbox, will swap for K&N!

  5. #5
    Status
    Offline
    Pete 2's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,138
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    You say you have "checked" fuses & relays, but have you tried actually "replacing" them.

    Get replacements from scrappies if u can.

    For both to stop working would indicate fuse/relay problem, or possibly a bad earth.

  6. #6
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    Just so happens i've been reading diagrams tonight and if they have both packed up together it looks like the only thing that links them are the actual light switch unit or the "multitimer" Both use seperate fuses and relays so unlikely to be that

    Does all the dash light up when you have your lights on?
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  7. #7
    Status
    Offline
    Pete 2's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,138
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Autosparks View Post
    if they have both packed up together it looks like the only thing that links them are the actual light switch unit or the "multitimer" Both use seperate fuses and relays so unlikely to be that
    Aha, the light switch.
    Didn't think of that one Andy

  8. #8
    Status
    Offline
    smokeydabear's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    660
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    the dash has actually stopped lighting up also!!

    yes i checked them by swapping the horn relay around which i know works!

    so do i need to get a new light switch?
    Drives : Astra Mk4 1.8i 16v Sport
    Wanted : Coupe front Bumper (Cash Waiting!!)
    Wanted : Standard 1.8 airbox, will swap for K&N!

  9. #9
    Status
    Offline
    Pete 2's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,138
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by smokeydabear View Post
    so do i need to get a new light switch?
    It does sounds that way m8.

    Again, get one from local scrapyard if you can.
    Be much cheaper & gives you learning curve & satisfaction of doing it yourself.
    Then if it is not that, you have not wasted much cash.

    I would try this first.

    Good luck

  10. #10
    Status
    Offline
    smokeydabear's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2006
    Posts
    660
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    cheers mate will try this then - should be around a tenner from a scrappy i guess?
    Drives : Astra Mk4 1.8i 16v Sport
    Wanted : Coupe front Bumper (Cash Waiting!!)
    Wanted : Standard 1.8 airbox, will swap for K&N!

Page 1 of 8 12345 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 17-03-2011, 17:01
  2. Replies: 4
    Last Post: 05-04-2008, 21:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •