Results 1 to 8 of 8

Thread: boost prob's

  
  1. #1
    Status
    Offline
    tazman112's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    boost prob's

    Hi, my coupe turbo had regal phase 1 done and a pre cat pipe put in about 1 month ago and they advised me that my turbo is on its way out, it is boosting between 10-3 psi. how much longer will the turbo last for?

    cheers, graham
    Zafira GSI - With a nice touch

  2. #2
    Status
    Offline
    gsi-jay's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,049
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    who knows mate all i can say is carry some oil wiv you as it will use it when goes so to save ya engine as much as possible check it every time and get 1 on order
    courtney stage 3 zafira,Mitsubishi evo geek mapped to 389 and 470 lb of torque

  3. #3
    Status
    Offline
    norm29's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    5,660
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i use a litre every 150 miles and leave a nice smoke trail behind me btw im phase one and boost to 1.1 overboost and settles at 1 bar which equals 15psi
    Car broken- A3 170 quattro s-line

  4. #4
    Status
    Offline
    tazman112's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    strange mine dont smoke, so what would be the prob?
    Zafira GSI - With a nice touch

  5. #5
    Status
    Offline
    norm29's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    5,660
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    actuator? mine still works fine just the seals have gone
    Car broken- A3 170 quattro s-line

  6. #6
    Status
    Offline
    tazman112's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ahh, good job i have a spare one, regals did say it was weak due to fluctuations on the dyno run and on boost gauge. could that be why?
    Zafira GSI - With a nice touch

  7. #7
    Status
    Offline
    Burtdick's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    955
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by tazman112
    ahh, good job i have a spare one, regals did say it was weak due to fluctuations on the dyno run and on boost gauge. could that be why?
    Ive got the same thing on my gsi, had it remapped saturday just gone. My boost starts strong then drops off at 3500rpm by a couple of psi then remains constant. I to was told possible actuator. However my torque is constant thru the entire range. Should i change the actuator or leave it?

  8. #8
    Status
    Offline
    tazman112's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    im going to change mine just lookin thro the threads and that looks like the possible cause
    Zafira GSI - With a nice touch

Similar Threads

  1. I boost problem - P0234 Boost Pressure Control Circuit Negative Deviation
    By Hawk111 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 07-11-2012, 19:54
  2. starting prob's
    By robwillis69 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 13-06-2007, 20:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •