Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: missfire ?????

  
  1. #1
    Status
    Offline
    sriturbo's Avatar
    the man in the boat
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,354
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    missfire ?????

    when driving at 55-60 in fith then if you drop into 3rd to overtake, it seems like a slight missfire, has anybody else had this or any ideas what is causin it,,,,,

  2. #2
    Status
    Offline
    RobW's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    3,411
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I thought I had it today but at about 80 in 4th. Plugs maybe? Or coil pack or AFM?

  3. #3
    Status
    Offline
    Neilc's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    1,020
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Could be the plugs, does it do it all the time. Do you do alot of round town driving which might cause the plugs to foul up etc ??
    Insignia CDTI 160
    200bhp DTUK
    2007 Suzuki GSXR for the weekends

  4. #4
    Status
    Offline
    RobW's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    3,411
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I do quite a lot of short journey's. By short I mean tht the oil just about gets to temp then I am parked for another 6-7 hours.

  5. #5
    Status
    Offline
    Neilc's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    1,020
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Mine has been doing it but only once, once I give it a good floor it is fine. Courtenay said it could be a faulty plug or they are fouling up because the car is still on cold start when I reach work and dumping more fuel in etc.

    But dont get me wrong it would be a faulty air flow meter or something. Also spark plug gap and boost setting can cause a missfire.
    Insignia CDTI 160
    200bhp DTUK
    2007 Suzuki GSXR for the weekends

  6. #6
    Status
    Offline
    sriturbo's Avatar
    the man in the boat
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,354
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    eers guys will check my plugs tonights,,

  7. #7
    Status
    Offline
    RobW's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    3,411
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    High boost could be the cause of mine. Its O/B'ing to about 22psi ATM! (Until tomorrow hopefully!!)

  8. #8
    Status
    Offline
    sriturbo's Avatar
    the man in the boat
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,354
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    well it was wallace that did my car so will know tomorrow as well..

  9. #9
    Status
    Offline
    RobW's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    3,411
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Is it just a standard map you got? How is it?

  10. #10
    Status
    Offline
    sriturbo's Avatar
    the man in the boat
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,354
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    wallace remapped mine with the v-max software, dont know how much HP its got but pulls alot better,

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Missfire!
    By Bounci3 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 22-11-2012, 13:55
  2. sxi 16 missfire
    By goddam in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 04-05-2012, 21:06
  3. missfire
    By ld mk4 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 20-03-2011, 19:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •