Results 1 to 5 of 5

Thread: Speedo problems

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Gregg's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    2,429
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Speedo problems

    already done a search but i cant put my finger on what this could be

    story is 1 month ago the ABS and traction lights came on, they go on and off, but now theyre permantely on, which i presume is a sensor on one of the wheels

    Now the speedo has suddenly stopped, it has been messing about the past few days basically reading what it wants i.e im doing about 30 and itll be reading 10mph etc.

    So is this likely to be the same problem as ba th abs as in the same sensor?

  2. #2
    Status
    Offline
    Ruperts Trooper's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,471
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ABS and TC use all of the wheel sensors. The speedo uses just one of them.

    You've clearly got one or more wheel sensors faulty. Get the fault codes read, that'll identify which one(s) are at fault.
    Maintains:- Vectra Design 1.9CDTi
    Drives :- Hyundai Santa Fe


  3. #3
    Status
    Offline
    Big Col's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    438
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    AFAIK the speedo uses the front passenger side sensor so i'd start my investigations there.
    Vauxhall history - 13S | 14NV | C16XE | X20XEV

  4. #4
    Status
    Offline
    Gregg's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    2,429
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Cheers Big Col, gonna get it rigged up to a reader so itll hopefully show both problems, could well be the side u mentioned though after all

  5. #5
    Status
    Offline
    Mr C's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    229
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Its the ABS hub sensor. I had the very same prob last month. As Big Col says F P S. Search VauxParts on Ebay. £65 for the hub.
    SRI TURBO

Similar Threads

  1. mk4 dti speedo +other problems.
    By rickyb in forum Electrical
    Replies: 7
    Last Post: 10-03-2012, 22:54
  2. Speedo problems
    By M4th3m4t1kz in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 7
    Last Post: 19-07-2009, 20:49
  3. Speedo problems
    By B4SH in forum Interior
    Replies: 4
    Last Post: 09-07-2007, 23:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •