Results 1 to 5 of 5

Thread: ecu reset?

  
  1. #1
    Status
    Offline
    scott's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    454
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    ecu reset?

    hi everyone
    ive recently fitted a new boost selenoid and today i fitted my new afm as i having running problems!
    the problem im having is when i reach 3000rpm the car seems to hold back once the car has been driven for about 10-15 mintues !
    now the problems seems to have got better but not perfect, ive heard its advised to reset the ecu by disconnecting the battery for an hour after the afm was fitted , i havent done this yet , should i do it ?

    any help guys will be great

    cheers
    scott!
    300bhp Focus RS

  2. #2
    Status
    Offline
    RobW's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    3,411
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Did you replace both boost solenoids? There's two, both exactly the same.

    Check your plugs too. Maybe time to upgrade to iridium ones?!

  3. #3
    Status
    Offline
    scott's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    454
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yeah have upgraded the plugs but i didnt realise there were two boost selenoids wheres the second located and is it easy enough to fit ?
    300bhp Focus RS

  4. #4
    Status
    Offline
    RobW's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    3,411
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Its a bit more tricky. I have been meaning to do mine. I replaced the one at the front and didnt relise there was another!!

    If you take the boost pipe off you throttle body and look down there. Its quite fiddly to get to. I am not sure if the pipes to it have any room for play or not.

  5. #5
    Status
    Offline
    scott's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    454
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    can anyone else helpout about resetting the ecu ? is it worth it ?
    300bhp Focus RS

Similar Threads

  1. how do i reset ecu?
    By yellow160 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 4
    Last Post: 16-05-2012, 21:07
  2. reset ecu how??
    By supersterl in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 2
    Last Post: 23-07-2009, 20:59
  3. NEW AFM NEED RESET ECU ? help help
    By tuyul_kecil in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 1
    Last Post: 12-12-2006, 12:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •