Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Help?

  
  1. #1
    Status
    Offline
    AstraSport_1.8's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    49
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Help?

    Hi,

    I've recently been having a bit of bother with my Astra, had it serviced about a week ago and since then the problem started, not sure if its anything to do with the service or if its just a coincidence, so anyway, occasionally the engine light will flash on when im driving it, the car jerks for no apparent reason when im cruising along (as if iv just down shifted a gear), and the main problem is when im idling at a junction or traffic lights the engine just dies as if i've stalled it so im having to keep my foot on the accelerator keeping the revs up so it prevents this from happening, this is happening a lot and its winding me up as you can imagine, has any1 had this problem or know why its happening

    Thanks

    Dan

  2. #2
    Status
    Offline
    Ffoeg's Avatar
    2170:01:06
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    34,591
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    what engine have you got?

  3. #3
    Status
    Offline
    Teejay's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    6,383
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Guessing a 1.8??
    0-60 in 6.5 secs and 48mpg- winner!

  4. #4
    Status
    Offline
    AstraSport_1.8's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    49
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Its a 1999 1.8 Astra Sport, if thats any good to you

  5. #5
    Status
    Offline
    Teejay's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    6,383
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    aha Z18XE1 ?? or X18XE
    0-60 in 6.5 secs and 48mpg- winner!

  6. #6
    Status
    Offline
    Ffoeg's Avatar
    2170:01:06
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    34,591
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    hence my question - but at least that's enough gen to move it to the right forum

  7. #7
    Status
    Offline
    AstraSport_1.8's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    49
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Teejay
    aha Z18XE1 ?? or X18XE
    Hi sorry, i've just nipped out for my car documents its the X18XE1

  8. #8
    Status
    Offline
    Ffoeg's Avatar
    2170:01:06
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    34,591
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    That "X" makes a difference!! - have a check of the Throttle body and EGR valve, and give them both a good a clean out

    How To's here - http://www.m1gst.com/vb/showthread.php?t=47924

    Try those 1st and see how it goes

  9. #9
    Status
    Offline
    AstraSport_1.8's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    49
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Cheers, ill have a go tommorrow and let you know how i get on.

    Thanks

  10. #10
    Status
    Offline
    tuyul_kecil's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    565
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    had the same problem long time ago >>>>> clean the intake sensor (gently blow it out) and the intake piping.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •