Results 1 to 5 of 5

Thread: Running on three cylinders??

  
  1. #1
    Status
    Offline
    tcukgsi's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    43
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Running on three cylinders??

    On the way home from work today. My GSI lost a cylinder, the emissions light came on and the traction control light!! I cleaned the spark plugs as one was black. It now runs fine. Not long since had a service and the sparkplugs should have been replaced. Any ideas why it would be causing this?? Also if i take it to vauxhall should i take the dumpvalve and induction kit off??? Will this void my warranty??? Has anyone taken their car in with mods on???? Oh and the emissions light still hasnt gone off!! Will vauxhall have to reset this?

    Cheers

    Tcukgsi

  2. #2
    Status
    Offline
    d9vmb's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    542
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by tcukgsi
    Also if i take it to vauxhall should i take the dumpvalve and induction kit off??? Will this void my warranty??? Has anyone taken their car in with mods on????
    Yeah i wanted to know this aswell
    and what about samco's ?

  3. #3
    Status
    Offline
    Brody's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    256
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Not sure for definate, but i dont think i would chance it with vauxhall, as if they decide to be funny, they could make a note against your details on their system and refuse to do any warrenty work....

  4. #4
    Status
    Offline
    Ffoeg's Avatar
    2170:01:06
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    34,591
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Sounds like your coils pack's on it's way out if it's not firing on one plug

  5. #5
    Status
    Offline
    KevT.'s Avatar
    Yorkshire RO
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bradford
    Posts
    9,218
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    15 Post(s)
    when you say the emmisions light do you mean the engine managment light as i had my lamda sensor pulled out and the light stayed on even when it had been pluged back in and this was because the mixture in the exhaust was not correct so the light stayed on untill it picked up the correct mixture or a sertain period of time and if you were running on 3 pots then the mixture will of been all wrong so that could have something to do with the light been on?

    AOC top 15 car at PVS 2009 & 2010
    313.7bhp/343Ibft


Similar Threads

  1. Running on 3 cylinders
    By Ryanlfc in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 29-09-2010, 19:06
  2. 1.6 Running problems-running on 2 cylinders?
    By mark-12 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 09-12-2007, 16:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •