Results 1 to 6 of 6

Thread: Problems with my Astra coupe Turbo

  
  1. #1
    Status
    Offline
    firewalker's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    129
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Exclamation Problems with my Astra coupe Turbo

    Hi all, am brand new to the site so please bear with me. Plus my tech knowledge isnt all that either
    Anyway, i ahve 2 main problems with my motor,

    1. All my brake lights including the 3rd are stayin on constant. I have tried cleaning the earth located inside the boot under the left rear light.

    2. My standard dump valve is makin a funny noise?? instead of the standard hiss, its makin a louder noise as though a diaphram valve was fitted.

    The car hasnt been pullin right for a couple of months now but as i said im useless with turbos.
    If i continue running my car with the dumpvalve problem, will it do any damage to the car etc??

    Any help is greatly appreciated.

    thanks again in advance

    firewalker

  2. #2
    Status
    Offline
    RobW's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    3,411
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    the switch might have come off the pedal. have a look in the footwell and see if there is anything out of place.

    The D/V is a mystery to me though I am afraid.

  3. #3
    Status
    Offline
    proudsri's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    86
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    it will defo be the switch on the pedal its happened to me in the past.
    sorry cant help with the d/v
    Astra Sri 1.8 16v 2002
    K-N panel filter derestricted airbox large air intake. sportex exhaust.

    http://i58.photobucket.com/albums/g2...RCAMERA017.jpg

  4. #4
    Status
    Offline
    firewalker's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    129
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    just an update for u guys, thanks for the help so far. unfortunately it hasnt worked

    the switch seems fine, it wasnt lose an i gave it a good clean etc. Ive just noticed summat else though, my brake lights(all 3) only stay on when my lights are on??? then i get the message "brake light" come up on the computer. When my lights are off, i still get the message but my brake lights arent actually on??

    hope ive explained is easily enough as not to confuse.

    still lokking for help on the d/v issue

    thanks

  5. #5
    Status
    Offline
    ashtal's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    100
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by firewalker
    just an update for u guys, thanks for the help so far. unfortunately it hasnt worked

    the switch seems fine, it wasnt lose an i gave it a good clean etc. Ive just noticed summat else though, my brake lights(all 3) only stay on when my lights are on??? then i get the message "brake light" come up on the computer. When my lights are off, i still get the message but my brake lights arent actually on??

    hope ive explained is easily enough as not to confuse.

    still lokking for help on the d/v issue

    thanks
    Take the swithch out from the car and pull the centre out more. They set them selfs to the pedel. Yours has probally been to compressed and is not touching the pedel.

    Need some more detail about the noise the re-circ dv is making ? But it could be the dv has no vaccum pipe connection. The noise could be the turbo stalling ! check the hose from the std dv first.
    13.867 @ 102.08 mph, astra coupe turbo

  6. #6
    Status
    Offline
    firewalker's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    129
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    have tried what u said regarding the switch, still the same, all brake lights on when i switch on the lights???
    I really do think its a bad earth but i only know about the earth located under the left rear.

    regarding the dump valve issue, ive also noticed a kinda clicking/rattlin sound too. When the car is stood still then it just sounds normal but when im drivin an i come off the pedal the dv sounds like its openening an closing really quickly instaed of just bein open as such. As i said i have no knowledge of turbos whatsoever.

    My car is deffo down on performance too.

    Thanks for those who have helped so far for bein patient

Similar Threads

  1. astra coupe turbo problems
    By solorider in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 6
    Last Post: 08-09-2011, 21:50
  2. Astra Coupe Turbo Problems
    By mudsplat2000 in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 05-04-2010, 11:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •