Results 1 to 10 of 10

Thread: Strange noise on Z20let

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Ollie04's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    670
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Strange noise on Z20let

    Hi guys,

    over the last few days ive noticed a strange noise coming from my engine, mainly noticeable at tickover but also when in motion if you listen hard enough.

    Its very hard to describe as its not a ticking noise, more of a rattly or sort of grinding noise that happens every second or so. Makes the engine sound pretty shite and its doing my head in.

    I have not noticed any change in performance and no lights are appearing on dash...therefore it doesnt appear to be anything major (i think) but as it obviously wasnt there before, i want rid of it....

    I know ive not been very specific, but its hard to locate where its coming from, seems like the centre of the engine but i cant be sure.

    Anyone got any things i can check before i end up taking it in to Vauxhall for a check?....dont like letting people get their hands on my car especially when ill be charged for the pleasure!!

    Thanks
    02 Astra SRI Turbo
    MSN - olliestanton1984@hotmail.com

  2. #2
    Status
    Offline
    astragsiturbo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    1,643
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    sounds like it could be your water pump if you've not already had the modified one fitted. when thats on its way out it makes a grinding/crunching noise every second or two. or could be a tensioner or roller on the cambelt side of things.
    life's to fast to go slow. so get the turbo.

  3. #3
    Status
    Offline
    K3FUS's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5,752
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    If it's the water pump or cambelt tensioner then I'd get it checked out sooner rather than later as it's potentially an engine detroying problem.

  4. #4
    Status
    Offline
    Ollie04's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    670
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    thanks for the replies lads, will pop it in to VX to make sure, just checked and ive got just under 2 months of warranty left!

    Phew.
    02 Astra SRI Turbo
    MSN - olliestanton1984@hotmail.com

  5. #5
    Status
    Offline
    astragsiturbo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    1,643
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    if it is the above then warranty all the way
    life's to fast to go slow. so get the turbo.

  6. #6
    Status
    Offline
    Ollie04's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    670
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    fingers crossed then, but ive been unable to get hold of them all day to book it in.....they are short staffed!! WTF...isnt every company these days?!!

    Have been trying since before 10 this morn, also left 3 messages with the receptionist for them to call......still nothing

    back in work all week now!! Bloody pain in the ass dealers!!
    02 Astra SRI Turbo
    MSN - olliestanton1984@hotmail.com

  7. #7
    Status
    Offline
    astragsiturbo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    1,643
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    shame, get you in with us if you were a bit closer.

    i'm down your way this weekend actually hope the weather stays good.
    life's to fast to go slow. so get the turbo.

  8. #8
    Status
    Offline
    Ollie04's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    670
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Turns out it was the water pump, rang yesterday, tried 4 different VX garages to get her booked in before this weekend, booked in for today, very pleased it was done so quickly...

    Only pain in the arse was a bit of a dispute whether it was going to be warranty work(long story) or not.....turned out it was which i knew anyway.

    Car now sounds good as new again and i saved £230!

    Thanks very much astragsiturbo & K3FUS for your replies

    Much appreciated
    02 Astra SRI Turbo
    MSN - olliestanton1984@hotmail.com

  9. #9
    Status
    Offline
    K3FUS's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5,752
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Glad you got it sorted and saved youself some money too!

  10. #10
    Status
    Offline
    Shaun81's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I had the same sort of Noise coming from my Astra SRi Turbo (Im In Oz) and took it to a Holden Dealership to have it check where they found the Water pump was on starting to fail.

Similar Threads

  1. Strange noise on start up Z20LET
    By Jay_Turbo_Cabby in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 9
    Last Post: 16-06-2011, 00:06
  2. z20let strange accelerator pedal noise / feel
    By caul pope in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 8
    Last Post: 11-06-2006, 17:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •