Results 1 to 4 of 4

Thread: Ignition question

  
  1. #1
    Status
    Offline
    edinburghlad's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    14
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Ignition question

    Hi there I drive at 2001 1.8sxi, My car usually starts first time when I turn the key but today it took a few attempts. Which I put down to cold weather, I therefore on my way home just turned on the igniton for a few seconds before starting the engine. It used to be the case that after a few seconds the majority of the lights on the dashboard went out. However today the Engine electronics sign, the engine cooling sign etc stayed on. These however go off when I go to start the engine and it seems to start ok. Looking at the handbook It only seems to say that there is a problem if these lights flash when the ignition is on or appear when the engine is running. These lights are just constantly staying on for me until I switch the engine on, at which time they all go off.

    Do any of you reckon this is something I should worry about or anything I should check? Apart from the warning lights, the car is driving ok!

    Thanks.

  2. #2
    Status
    Offline
    edinburghlad's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    14
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I am guessing no one has any ideas?

  3. #3
    Status
    Offline
    rossastra16v's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    36
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    they are ment to stay on when the ign is switched on. most cars do that. i find that if my car is low on petrol then it take a while to start but is fine if there is quite a bit of petrol in there. so dont worry mate every thing is ok

  4. #4
    Status
    Offline
    edinburghlad's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    14
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Thanks mate, puts my mind at rest!

Similar Threads

  1. Ignition & Immobiliser Question
    By chrisj in forum Electrical
    Replies: 3
    Last Post: 06-08-2013, 10:14
  2. Ignition wire question..
    By idi in forum Electrical
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2010, 22:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •