Results 1 to 2 of 2

Thread: Amp keeps blowing fuse's?

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Alfy's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    122
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Amp keeps blowing fuse's?

    Its been fine for about 2 months now, but yesterday the bass completely stopped.. So i checked the amp's fuse & it was dead so I replaced it with a brand new one.. within 1-2 minutes of having the bass back.. it blew again?

    I checked if the ground wire? was attached to the light bracket (metal) and it was.. so now im stuck any other suggestions?

    Cheers,
    Alfy

  2. #2
    Status
    Offline
    LED_man's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    242
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    check what impediance your sub is drawing. if its 2ohm's and your amp is only stable at 4 ohm's that s your problem, its drawing too much current.

    try turning the gain down a little.

    check your sub isnt earthing anywhere or breaks in any of the cable's, ie power down the length of the car.

    still no luck, try another amp.

    might be a internal problem with the amp

Similar Threads

  1. Blowing hot air
    By Rumba in forum Electrical
    Replies: 7
    Last Post: 05-09-2012, 13:56
  2. blowing
    By 300bhpzafira in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 8
    Last Post: 21-09-2009, 19:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •